Hur fungerar reserabatten med SL?

Studenter som är berättigade till rabatt hos SL har SL-logotypen nere i vänstra hörnet på Studentkortet. Har du SL-symbolen på ditt kort kan du välja "student" när du köper din biljett och därmed spara pengar på dina resor.
Vid eventuell biljettkontroll måste du kunna uppvisa ditt giltiga Studentkort samt ID-kort för att visa att du har rätt till rabatten.
SL och Studentkortet ansvarar inte för förlorat kort, om ditt kort inte längre är giltigt eller om du använt rabatten felaktigt.

För att få SL-logotypen på sitt Studentkort gäller det att du som student lever upp till vissa krav, samt att vi kunnat verifiera dem med CSN eller via inskickat intyg.

Kraven som ställs är att du som student ska:

• Studera 75 % eller mer under en termin
  • Studera minst 13 veckor
  • Studera på en CSN-berättigad utbildning

Är du under 20 år kan du få ungdomsrabatt och resa för reducerat pris hos SL, detta gäller även om ditt kort inte är märkt med SL-logotyp.

Om du har SL-logo på ditt Studentkort kan du resa på studentbiljett.

Om du inte har reselogotypen på ditt Studentkort är du inte berättigad till att resa på studentbiljett.