SFI-SAS

Är du studerande på SAS eller SFI behöver du aldrig ansöka om ditt kort via en kår. Du ansöker om ditt Studentkort via hemsidan eller väntar tills du får dina uppgifter hemskickade per post (gäller för dig som tar studiemedel från CSN på 50 % eller mer).

• SFI Du som studerar på SFI måste själv ansöka om ditt Studentkort via studentkortet.se och välja korttyp SFI-SAS.
    Vänligen tänk på att ett studieintyg från skolan kommer krävas i samband med din ansökan för att vi skall kunna godkänna den. Om du inte har ett intyg måste du be din skola om ett.
    Ditt intyg skall tydligt visa dina uppgifter och att du är inskriven på skolan för den aktuella terminen.
    Så snart du fått ditt intyg kan du ladda upp det i din ansökan genom att skriva in ditt personnummer här.

Tänk på att du som SFI-studerande inte är berättigad till reserabatterna med SL eller Skånetrafiken. Läs mer om reserabatterna här.

• SAS Du som studerar på SAS, tar studiemedel från CSN och läser mer än 50 % får automatiskt uppgifter om hur du laddar ner ditt digitala Studentkort via post. Du som inte tar studiemedel (eller om du vill ha ditt digitala kort snabbare) kan ansöka om ett kort här och välja korttyp SFI-SAS.
    Om du inte tar studiemedel från CSN kommer du behöva ladda upp ett intyg i samband med din ansökan, intyget är nödvändigt för att vi skall kunna godkänna din ansökan.
    Ditt intyg skall tydligt visa dina uppgifter samt antal poäng och veckor du läser totalt under den aktuella terminen.
    Så snart du fått ditt intyg kan du ladda upp det i din ansökan genom att skriva in ditt personnummer här.