Steg-för-steg-guide hur du ansöker om Studentkortet

Så här gör du steg för steg för att ansöka om ett Studentkort!

1. Klicka på "Kom igång med Studentkortet" för att komma till ansökan.

2. Fyll i ditt fullständiga personnummer och klicka sedan på "Nästa steg"

3. Börja med att välja ditt lärosäte, klicka på pilen till höger för att få fram de alternativ du kan välja mellan. Du kan läsa mer om vi har ett samarbete med kåren på ditt lärosäte här, väljer du ett av dessa kommer det komma upp en inforuta gällande detta.

Fyll sedan i de övriga fälten, se till så att inget fält är tomt och att allt blir grönmarkerat.

Tänk på att inte använda å,ä eller ö i ditt lösenord, och lösenordet måste innehålla minst 6 tecken.

När du läst Studentkortets allmänna villkor och samtycker kan du klicka i rutan för att godkänna villkoren och sen kan du klicka på "Gå vidare"

4. Om du inte tar CSN så kommer du att bli ombedd att ladda upp ett studieintyg för den aktuella terminen, läs gärna kriterierna för vad ett giltigt intyg är först. Klicka på "Bläddra" för att söka bland dina filer på datorn, välj där ditt intyg och ladda upp det genom att klicka på "Skicka intyg" Studerar du vid flera lärosäten går det bra att ladda upp två intyg så att vi kan se alla dina poäng för den aktuella terminen.

5. Bra jobbat, när denna bild dyker upp betyder det att du har skickat in din ansökan till oss! Du kommer att få mer info gällande ditt Studentkort i ett mejl från oss inom 1-3 arbetsdagar.
Tänk på att det kan dröja lite längre vid terminsstart.