Vad betyder den nya reselogotypen på mitt kort?

Genom ett nytt samarbete med Sveriges kollektivtrafik har fler trafikföretag valt att ge studentrabatt och samtliga av de listade trafikföretagen nedan erbjuder rabatt om du kan uppvisa ett giltigt Studentkort med följande logotyp:

Anslutna trafikföretag där studentresesymbolen ger rabatt:

• Blekingetrafiken
  • Jönköpings Länstrafik
  • Skånetrafiken
  • Västtrafik
  • Östgötatrafiken
  • Hallandstrafiken
  • Kalmar Länstrafik
  • Länstrafiken Kronoberg
  • Öresundståg
  • X-trafik
  • Dalatrafik

Studentresesymbolen ger dig rätt till reserabatt om du:

• Läser på en studiemedelsberättigande utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning.
  • Läser med en studietakt på minst 50 % (baserat på en termin) över minst 10 sammanhängande veckor under en termin.
  • Har ett Studentkortet med studentresesymbolen i app eller fysiskt plastkort.

Vid kontroll/visering ombord ska giltig studentlegitimation och ID med foto kunna visas upp.

Undantag:
Övriga utbildningar som är studiestödsberättigande får inte tillgång till kollektivtrafikens studentrabatter. Exempel på sådana utbildningar kan vara uppdragsutbildning, grundskola och gymnasium.

Studentkortet finns i fler utföranden och kan variera beroende på vad du studerar och om du är med i en samarbetskår eller nation. Här nedan ser exempel på några av våra olika kort.