Hur ansöker jag om Studentkortet?

Här kan du läsa hur du ansöker om ditt Studentkort för vårterminen 2017.

• Gymnasiet Du som studerar vid Gymnasiet får automatiskt uppgifter om hur du laddar ner ditt digitala Studentkort via post. Du kan också ansöka om ett kort här och välja korttyp ”Gymnasiet"

• Komvux Du som studerar på Komvux, tar studiemedel och läser mer än
    50 % får automatiskt uppgifter om hur du laddar ner ditt digitala Studentkort via post. Ditt brev bör vara dig tillhanda i mitten av mars. Du som inte tar studiemedel (eller om du vill ha ditt digitala kort snabbare) kan också ansöka om ett kort här och välja korttyp Komvux.

• Folkhögskola och Yrkeshögskola Du som studerar på Folkhögskola eller Yrkeshögskola, tar studiemedel och läser mer än 50 % får automatiskt uppgifter om hur du laddar ner ditt digitala Studentkort via post. Ditt brev bör vara dig tillhanda i mitten av mars. Du som inte tar studiemedel (eller om du vill ha ditt digitala kort snabbare) kan också ansöka om ett kort här och välja korttyp Folkhögskola.

• Högskolor och universitet På vissa lärosäten har vi kårsamarbeten som gör att Du skall ansöka om ditt Studentkort via kåren på skolan. Du läser i kategorin "Vad gäller på mitt lärosäte" hur du ska ansöka om kortet.

Hur du skall ansöka om ditt Studentkort beror på ditt lärosäte. Om vi har ett samarbete med din skola kan du behöva ansöka om kortet via din kår. Har vi inget samarbete med ditt lärosäte ska du istället ansöka om Studentkortet kostnadsfritt via vår hemsida.

Om vi inte kan verifiera dig som studerande genom CSN kommer du bli ombedd att ladda upp ditt studieintyg från skolan i samband med din ansökan.

Intyget som laddas upp skall vara ett studieintyg innehållande följande information:

• Ditt namn och personnummer
  • Information om utbildningen
  • Sammanlagda antal poäng för den aktuella terminen
  • Antal veckor studierna pågår under den aktuella terminen
  • Om utbildningen är studiemedelsberättigad eller inte (Gäller komvux, folkhögskola och YH.)

Antagningsbesked godkänns Ej.

För dig som har ett aktivt höstterminskort

Om du har ett aktivt Studentkort som gäller till och med den 28/2 - 2017 behöver du inte ansöka om ett nytt Studentkort. Du kommer istället att kunna uppdatera (förnya) ditt kort för vårterminen under februari månad genom att enkelt reaktivera kortet.
Obs.Om du tillhör ett lärosäte som vi har ett samarbete med måste du ansöka om ditt kort via din kår och kan ej uppdatera kortet enligt beskrivningen nedan. Du kan läsa vad som gäller på ditt lärosäte här.

För att uppdatera ditt kort till vårterminen loggar du enkelt ut från appen och påbörjar sedan inloggningen på nytt. Du kommer då få en fråga om du vill uppdatera ditt kort för den aktuella terminen och där ska du klicka på valet "javisst". Följ sedan instruktionerna.

Så snart du har aktiverat ditt kort kan du logga in på både hemsidan och i appen med dina uppgifter och ta del av alla erbjudanden, tävlingar och event som erbjuds till dig som studerande!