Hur fungerar reserabatten med SJ?

För att vara berättigad till studentrabatt hos SJ måste du ha ett giltigt Studentkort. SJ har tagit bort de tidigare studiekraven för rabatten, den gäller numera för alla studenter med ett giltigt Studentkort.

För att ta del av rabatten väljer du Resenär: "Student” i stället för ”Vuxen” när du köper biljetten. Vid biljettkontroll på tåget måste du kunna uppvisa giltigt Studentkort samt ID-kort.
Är du under 26 år räknas du som ungdom och kan då välja att åka på ungdomsrabatt hos SJ. Du behöver då inte uppvisa ditt Studentkort vid eventuell biljettkontroll, endast legitimation.

SJ och Studentkortet ansvarar inte för förlorat kort, om det används felaktigt eller om ditt kort inte längre är giltigt.