Hur fungerar reserabatten med SL?

Har du SL-symbolen på ditt kort är du berättigad till rabatt hos SL, då kan du välja "student" när du köper din biljett och därmed spara pengar på dina resor.
Vid eventuell biljettkontroll måste du kunna uppvisa ditt giltiga Studentkort i appen, samt ID-kort för att visa att du har rätt till rabatten.
SL och Studentkortet ansvarar inte för förlorat kort, om ditt kort inte längre är giltigt eller om du använt rabatten felaktigt. From första september 2017 godkänner inte SL plastkort med reselogotyper på, du måste istället visa upp kortet i appen eller på hemsidan.

För att få SL-logotypen på ditt Studentkort gäller det att du som student uppfyller vissa krav, samt att vi kunnat verifiera dem genom CSN eller via inskickat intyg.

Kraven som ställs är att du som student under den aktuella terminen ska:

• Studera 75 % eller mer under minst 13 veckor på en CSN-berättigad utbildning.

Om du är gymnasiestuderande kommer du inte att ha reselogotyperna på kortet då du är tillräckligt ung för att åka på ungdomsrabatt.

Om du har SL-logo på ditt Studentkort kan du resa på studentbiljett.

Om du inte har reselogotypen på ditt Studentkort är du inte berättigad till att resa på studentbiljett.