Hur fungerar studentresesymbolen?

Studentresesymbolen

Ett stort antal lokaltrafikbolag har gått samman om gemensamma krav och också en gemensam symbol för sina studentrabatter. Symbolen kallas Studentresesymbolen och används av samtliga listade bolag:

• Blekingetrafiken
  • Dalatrafik
  • Hallandstrafiken
  • Jönköpings Länstrafik
  • Kalmar Länstrafik
  • Länstrafiken Kronoberg
  • Skånetrafiken
  • Västtrafik
  • X-trafik
  • Östgötatrafiken
  • Öresundståg

Kraven som ställs för att du ska få rabatten på ditt Studentkort är att du studerar minst 50% och i minst 10 veckor på en studiemedelsberättigad utbildning:

• På Universitet/Högskola motsvara detta minst 15 högskolepoäng
  • På Komvux (vuxenutbildning) motsvarar detta minst 200 poäng.
  • På Yrkeshögskola motsvarar detta minst 50 YH-poäng

Vid eventuell biljettkontroll måste du kunna uppvisa ditt giltiga Studentkort i appen, samt ID-kort för att visa att du har rätt till rabatten.

Studentkortet ansvarar inte för förlorat kort, om ditt kort inte längre är giltigt eller om du använt rabatten felaktigt.
Sedan första november 2017 är studentresesymbolen endast giltig på det digitala kortet i appen och trycks därmed inte längre på plastkortet.

Notera att giltighetstiden på din reserabatt inte behöver vara likadan som giltighetstiden på kortet, utan den kan gå ut det datumet dina studier slutar för den aktuella terminen.

Om du är gymnasiestuderande kommer du inte att ha reselogotyperna på kortet då du är tillräckligt ung för att åka på ungdomsbiljett.

Om du har reselogotyper på ditt Studentkort kan du resa på studentbiljett.