Hur fungerar reserabatten hos SKT (ex. Skånetrafiken och Västtrafik)?

Om du har reselogotypen på ditt kort är du berättigad till reserabatterna hos SKT, då kan du välja "student" när du köper din biljett och därmed spara pengar på dina resor.Vid eventuell biljettkontroll måste du kunna uppvisa ditt giltiga Studentkort i appen, samt ID-kort för att visa att du har rätt till rabatten.

SKT och Studentkortet ansvarar inte för förlorat kort, om ditt kort inte längre är giltigt eller om du använt rabatten felaktigt. From första september 2017 godkänner inte SKT plastkort med reselogotyper på, du måste istället visa upp kortet i appen eller på hemsidan.

Om du är gymnasiestuderande kommer du inte att ha reselogotyperna på kortet då du är tillräckligt ung för att åka på ungdomsrabatt.

Om du har reselogotyper på ditt Studentkort kan du resa på studentbiljett.

Om du inte har reselogotyper på ditt Studentkort är du inte berättigad till att resa på studentbiljett.