Varför finns inte Skånetrafikens/Västtrafiks logga kvar på mitt kort?

Ingen fara, Skånetrafiken och Västtrafiks logotyp har ersatts med en ny och gemensam logotyp som gäller för fler trafikföretag! Genom ett nytt samarbete med Sveriges kollektivtrafik har alltså fler trafikföretag valt att ge studentrabatt och samtliga av de listade trafikföretagen nedan erbjuder studentrabatt om du kan uppvisa ett giltigt Studentkort med följande logotyp:

Anslutna trafikföretag där studentresesymbolen ger rabatt:

• Blekingetrafiken
  • Jönköpings Länstrafik
  • Skånetrafiken
  • Västtrafik
  • Östgötatrafiken
  • Hallandstrafiken
  • Kalmar Länstrafik
  • Länstrafiken Kronoberg
  • Öresundståg
  • Dalatrafik
  • Upplandstrafiken UL
  • X-trafik

Studentresesymbolen ger dig rätt till reserabatt om du:

• Läser på en studiemedelsberättigad utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning.
  • Läser med en studietakt på minst 50 % över minst 10 sammanhängande veckor under en termin.
  • Har ett Studentkort med studentresesymbolen i app eller fysiskt plastkort.

Vid kontroll ombord ska giltig studentlegitimation och ID med foto kunna visas upp.

Undantag:
Övriga utbildningar som är studiestödsberättigande får inte tillgång till kollektivtrafikens studentrabatter. Exempel på sådana utbildningar kan vara uppdragsutbildning, grundskola och gymnasium.