Varför finns inte Skånetrafikens/Västtrafiks logga kvar på mitt kort?

Ingen fara, Skånetrafiken och Västtrafiks logotyp har ersatts med en ny och gemensam logotyp som gäller för fler trafikföretag! Genom ett nytt samarbete med Sveriges kollektivtrafik har alltså fler trafikföretag valt att gå ihop och ge studentrabatt. Samtliga av de listade trafikföretagen nedan erbjuder studentrabatt om du kan uppvisa ett giltigt Studentkort med följande logotyp:

Anslutna trafikföretag där studentresesymbolen ger rabatt:

• Blekingetrafiken
  • Jönköpings Länstrafik
  • Skånetrafiken
  • Västtrafik
  • Östgötatrafiken
  • Hallandstrafiken
  • Kalmar Länstrafik
  • Länstrafiken Kronoberg
  • Öresundståg
  • Dalatrafik
  • Upplandstrafiken UL
  • X-trafik

Studentresesymbolen ger dig rätt till reserabatt om du:

• Läser på en studiemedelsberättigad utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning.
  • Läser med en studietakt på minst 50 % över minst 10 sammanhängande veckor under en termin.  50% studier under 10 v motsvarar 15 hp, 200 poäng på Komvux och 50 YH-poäng.
  • Har ett Studentkort med resesymbolen i Studentkortets app.

Vid kontroll ombord ska giltig studentlegitimation och ID med foto kunna visas upp. Plastkort är inte längre giltiga vid en biljettkontroll.