Följ

Sammanfattad information om Studentkortet

STUDENTKORTET

Studentkortet är ett rabatt- och förmånskort för studerande i Sverige. Sedan 1995 har vi hjälpt studenter att förenkla vardagen genom att förmedla förmånliga erbjudanden och rabatter. Studentkortet grundades av Sveriges förenade studentkårer och har sedan starten varit ett självklart inslag i studentsammanhang.
Studentkortet skickas ut terminsvis och distribueras i första hand genom samarbeten med landets studentkårer och Centrala Studiestödsnämnden. Varje år når vi över 500.000 studerande.
Alla studerande har rätt att ansöka om Studentkortet, oberoende utbildning.

 

Här kan du läsa hur du ansöker om ditt Studentkort för vårterminen!

  • Komvux Du som studerar på Komvux, tar studiemedel och läser mer än
    50% får automatiskt uppgifter om hur du laddar ner ditt digitala Studentkort via post. Ditt brev bör vara dig tillhanda i mitten av mars månad. Du som inte tar studiemedel (eller om du vill ha ditt digitala kort snabbare) kan också ansöka om ett kort här och välja korttyp Komvux.
  • Folkhögskola och Yrkeshögskola Du som studerar på Folkhögskola eller Yrkeshögskola, tar studiemedel och läser mer än 50% får automatiskt uppgifter om hur du laddar ner ditt digitala Studentkort via post. Ditt brev bör vara dig tillhanda i mitten av mars månad. Du som inte tar studiemedel (eller om du vill ha ditt digitala kort snabbare) kan också ansöka om ett kort här och välja korttyp Folkhögskola.

  • Högskolor och universitet På vissa lärosäten har vi kårsamarbeten som gör att du skall ansöka om ditt Studentkort via kåren på skolan. Om du är osäker på vad som gäller på just ditt lärosäte kan du läsa om det här "Vad gäller på mitt lärosäte"

 

För dig som inte haft Studentkortet tidigare termin

Hur du skall ansöka om ditt Studentkort beror på ditt lärosäte. Om vi har ett samarbete med din skola kan du behöva ansöka om kortet via din kår. Har vi inget samarbete med ditt lärosäte ska du istället ansöka om Studentkortet via vår hemsida.
Om vi inte kan verifiera dig som studerande genom CSN kommer du bli ombedd att ladda upp ett studieintyg från skolan i samband med din ansökan.

Om du inte kommer till ett ansökningsformulär utan istället till en aktivering utav kortet betyder det att du redan har ett konto hos oss som du endast behöver aktivera. Efter aktiveringen är ditt kort giltigt och du kan du logga in i både appen och på hemsidan!

 

För dig som har ett giltigt HT17-kort

Om du har ett giltigt Studentkort som gäller till och med den 15/2-2018 kan du under februari månad reaktivera ditt kort. Det betyder att du kan uppdatera kortet utan att behöva ansöka om ett nytt.

För att uppdatera ditt kort ska du logga ut från appen och sedan påbörja en ny inloggning, du kommer då få frågan om du vill uppdatera ditt kort till vårterminen. Du kan även göra detta på hemsidan. 

Obs.Om du tillhör ett lärosäte som vi har ett samarbete med måste du ansöka om ditt kort via din kår. Du kan läsa vad som gäller på ditt lärosäte här.

Så snart du har uppdaterat ditt kort kan du logga in på nytt i appen för att se ditt nya kort!
Du kan nu ta del av erbjudanden, tävlingar och event som erbjuds till dig som studerande! 

 

 

Reserabatter (SJ, SL och Skånetrafiken)
För att få åka billigare med lokaltrafiken gäller det att man har reselogotyperna på sitt Studentkort. Har du inte dessa symboler på ditt kort är du inte berättigad till dessa rabatter. Du kan läsa mer om reserabatterna under kategorin "reserabatter". 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer

Powered by Zendesk